Behoor jij al bij 
"de vrienden van Bkks"

met deze vriendschap maakt u het verschil


Een klein gebaar, een wereld van verschil

Elke keer als ik de vraag stel aan iemand: Kan u 1 of 2 euro per maand missen, dan kijkt men mij aan met een blik van: NATUURLIJK kan ik dat. Wat is nu nog 1 of 2 euro per maand? Dat is ongeveer gelijk aan 1 frisdrank of 1 koffie of 1 pintje minder drinken gedurende 1 maand. Inderdaad dit voel ik niet in mijn portemonnee: elke maand 1 of 2 euro minder hebben.

MAAR voor de gezinnen die wij steunen maakt dit een wereld van verschil. Niet alleen uw 1 of 2 euro maar alle euro's van alle vrienden van BKKS samen maken hét verschil voor onze gezinnen. 


Sluit je daarom vandaag nog aan bij de vrienden van BKKS. 

Vrienden van Bkks

Beeld je eens in. Je krijgt te horen dat je kind kanker heeft. Je wereld stort in. Je weet dat vandaag de dag 85% van de kinderen met kanker genezen. Maar wat als je kind bij die 15% behoort die niet genezen. Je mag er niet aan denken. Zeker niet. Maar van nature uit denkt men er toch aan dat de kans bestaat dat....

Meestal nemen beide ouders onbetaald verlof, gaan deeltijds werken, of zoeken andere mogelijkheden om toch constant, of afwisselend, bij hun kind aanwezig te zijn.

In ons land wordt er al heel wat terug betaald qua ziekenhuiskosten en bijhorende en toch hoor ik vaak ouders zeggen dat het zelfs met een hospitalisatie verzekering niet altijd te beredderen valt.

Door het inkomstenverlies (door minder te gaan werken) en de extra kosten die niet worden terugbetaald, komen vaak gezinnen - en zeker éénoudergezinnen - in financiële problemen.

Naast het menselijke drama dat hun overkomt, hangt er misschien ook een financieel drama boven het hoofd.

En hiervoor hebben we de vrienden van Bkks in het leven geroepen om onder andere deze gezinnen financieel bij te staan.


vrienden van bkks banner

Een lichtpunt tijdens deze donkere dagen

Naast de financiële steun die wij aan deze gezinnen bieden, proberen we hen eventjes te doen vergeten dat hun kindje ziek is. Niet alleen voor het zieke kindje doen we allerlei zaken zodat hun oogjes terug fonkelen en ze even niet meer aan ziek zijn denken maar ook voor broer(s) en zusje(s) en de ouders zorgen we voor onvergetelijke momenten. Momenten waaraan ze nog dikwijls zullen terug denken en die hun door moeilijke tijden doorheen loodsen.

Samuel en de leeuwenkoning

Ook bezoeken we ziekenhuizen

Niet alleen gezinnen steunen we maar we brengen ook verschillende bezoeken per jaar aan volledige kinderafdelingen van ziekenhuizen die we dan verrassen met speelgoedpakketten, didactisch materiaal en thematisch decoratiemateriaal om de afdelingen op te fleuren. Ook voor het ziekenhuispersoneel hebben we een kleine attentie bij voor hun dagelijkse inzet voor deze kinderen en hun familie.

Wat kan jij doen?


Vriend worden natuurlijk.


Hoe ga je te werk om vriend van Bkks te worden?

klik op de button "ja, ik wil ook vriend worden" hierboven, vul het formulier volledig in en verstuur het naar ons. Na enkele dagen ontvangt u van ons een welkomstmail. U ontvangt als vriend van Bkks regelmatig een mailtje met onze activiteiten en onze realisaties. U ontvangt nu en dan ook uitnodigingen voor evenementen of beurzen waar wij met een info stand aanwezig zijn. 

Bkks helpt waar nodig is

Heeft u nog bijkomende vragen?

Meer info vindt u op onze site www.bkks.be of je kan uw vraag rechtstreeks aan ons stellen via het telefoonnummer 011/19 28 19


Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw, Rijschoolstraat 55, 3800 Sint-Truiden

Copyright 2011-2018, Belgisch KinderKanker Steunfonds vzw